Wanneer is Color Rendering belangrijk en waarom?
Stelt u zich een scenario voor waarbij besloten is om LED-verlichting te gebruiken voor uw installatie, maar u niet zeker weet welke producten u moet kopen? Er zijn veel gedachten hierover, zoals de kwaliteit van de energiezuinigheid, de levensduur en de kleurtemperatuur onder andere. Dit zijn allemaal aspecten die essentieel zijn bij de keuze om te investeren in een LED-verlichtingssysteem.

Verlichting heeft meer doelen – dan alleen het verlichten van een object, maar waar het om gaat is het doel. De kleurweergave-index is een belangrijk aspect van verlichting. In de blogpost van deze week zullen we onze suggesties geven over wanneer kleurweergave (CRI) belangrijk is en het belang ervan uitleggen voor het leveren van kwaliteitsverlichting die zowel aan een functionele als aan een esthetische behoefte voldoet.

CRI-definitie
De kleurweergave-index (CRI) is een maatstaf die het vermogen van de lichtbron toont om de kleur van het object te reproduceren in vergelijking met daglicht. CRI wordt gemeten op een schaal van 0-100, waarbij 100 staat voor de maximale waarde met de hoogste kleurweergave. Als u meer wilt lezen over welke kleurweergave we hier een blogbericht over hebben.

Wanneer is CRI belangrijk?
Houd er rekening mee dat het in alle situaties niet gaat om het installeren van een lichtbron met de hoogste CRI-waarde. Een goed voorbeeld bij het verlichten van straten en paden, u hoeft niet na te denken over de vraag of de kleur van de omgeving wel of niet in natuurlijke kleur verschijnt. Wat u geïnteresseerd bent in dit voorbeeld is om veiligheidsredenen en de belangrijkste functie is de algemene verlichting, en niet noodzakelijkerwijs de esthetische eigenschappen ervan.

Als we kijken naar de detailhandel, betekent kwaliteitsverlichting veel en in deze situatie zal een hoge CRI belangrijk zijn. Het hoge CRI-licht zal niet alleen helpen om de kleur van de producten te benadrukken, maar zal ook een schone en dynamische omgeving creëren die helpt om een bevredigende en comfortabele verlichting te creëren. Als u bijvoorbeeld voedsel en groenten verkoopt, zal een hoge CRI-verlichting helpen om de producten op een aantrekkelijke manier te laten zien, wat de koopbereidheid van de consument zal stimuleren.

Er is een groot verschil in de kleuren van LED’s. Hulp nodig bij het kiezen van Led spots?  Wij kunnen u helpen.

Kleuren van LED’s

Eén gedachte over “Kleuren van LED’s

 • augustus 20, 2020 om 10:05 am
  Permalink

  Hi, this is a comment.
  To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
  Commenter avatars come from Gravatar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *